Tęczowa pianka
Składniki:
2 opakowania mleka skondensowanego niesłodzonego /2x 300 ml/
1 galaretka malinowa
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka niebieska
wiórki białej czekolady
Przygotowanie:
1. Mleko skondensowane dobrze schłodzić, najlepiej włożyć na chwilę do zamrażarki . 2. Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w 1 szkl. wrzątku. Wystudzić. 3. Schłodzone mleko skondensowane ubić /spienić/. Podzielić na 3 części. 4. Każdą część spienionego mleka połączyć z galaretkami / każdą osobno/. 5. Tortownicę 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 6. Wylewać kolejno po 1 łyżce każdego koloru naprzemiennie na środek tortownicy. 7. Wierzch wyrównać , posypać wiórkami z białej czekolady. Schłodzić.
Dodaj komentarz